#iFollow

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗ                                                                          

Τρίτη 16 Μαΐου-Κυριακή 16 Ιουλίου 

Το Μουσείο Μπουζιάνη, σε πλαίσιο ανοίγματος στη σύγχρονη Τέχνη και σε συνομιλία με την Documenta 14, σας προσκαλεί την Τρίτη 16 Μαΐου και ώρα 20.00, στα εγκαίνια της έκθεσης «#iFollow» της Brigitte Πολέμη. Στο σπίτι του Γ. Μπουζιάνη και στο Μουσείο θα παρουσιαστούν παλιά και νέα έργα, καθώς και video animations της εικαστικού. Παράλληλα, εν είδει διαλόγου/ιστορικής καλλιτεχνικής παραπομπής, θα εκτίθενται κατασκευές του Γιάννη Γαΐτη.

Η Brigitte, ενώ ξεκίνησε να ζωγραφίζει με λάδι και καμβά, θέλοντας να εξελίξει την τεχνική της ανακάλυψε τα new media, την ψηφιακή ζωγραφική πάνω σε φωτογραφία και την εκτύπωση της σε στρώσεις Plexiglas. Η συγκεκριμένη πρακτική προσδίδει στα έργα της βάθος, τα  αναπλάθει τρισδιάστατα (3D).

Στη θεματική της, εστιάζει στην καταβύθιση του ανθρώπου στα social media και τις νέες τεχνολογίες, εξού και ο τίτλος της έκθεσης, την έλλειψη ταυτότητας, την παθητική βούληση και την αγελαία μα μοναχική συμπεριφορά της νιότης, εξού και οι απρόσωπες νεανικές μορφές, την αφομοίωση, που δεν είναι αποτέλεσμα κριτικής επεξεργασίας αλλά υποταγής στο σύστημα, εξού και τα σακάκια. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την τεχνική της και μια pop art αισθητική, συμβάλλουν στο να καταστεί το έργο της αμιγώς σύγχρονο, αμιγώς επίκαιρο. Η ποικιλομορφία των υλικών της (σιλικόνη, ρητίνη, Plexiglas), δίνει πρόσθετη εννοιολογική αξία στον θεματικό της άξονα: βιομηχανοποιημένα, μαζικά, υλικά κατασκευάσματα.

H Brigitte Πολέμη γεννήθηκε στη Δαμασκό της Συρίας και πέρασε την εφηβεία της στην Ελλάδα. Είναι απόφοιτη του Chelsea School of Art. Έργα της έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια διεθνώς (2015 - Albermarle Gallery, London, UK - 2015 - Blender Gallery Affordable Art Fair, London, UK - 2014 - Gallerie Vanessa Quang, Paris France - 2013 - FAF GALLERY - THE HENRY CLAY Louisville, Kentucky U.S.A, κτλ…).

Στην έκθεση αυτή αρωγός θα είναι το κοινωφελές Ίδρυμα «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ», που παρέχει υπηρεσίες ειδικής εκπαίδευσης και θεραπείας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και εφήβους με αναπτυξιακή ανωριμότητα, νοητικές αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Επίσης παρέχει επαγγελματική κατάρτιση και εργασιακή αποκατάσταση σε ενήλικες νέους. και υποστηρίζει το οικογενειακό περιβάλλον τους και παρεμβαίνει όταν είναι αναγκαίο.

Έχει εξυπηρετήσει και υποστηρίξει περισσότερα από 5.000 άτομα κατά τη διάρκεια των 52 ετών λειτουργίας του. Σήμερα φοιτούν καθημερινά 370 παιδιά και νέοι εκ των οποίων οι 60 περίπου είναι άποροι ή και ανασφάλιστοι και υποστηρίζονται με προγράμματα, πρότυπα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. 

Ο δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού Μιχαήλ I. Σταυριανουδάκης εγκαινίασε το Μουσείο Μπουζιάνη το 2010, καθώς και το όμορο Πνευματικό Κέντρο «Γιώργος  Μπουζιάνης»  παραπλεύρως του σπιτιού του ζωγράφου, ως φόρο τιμής  στον μεγάλο εξπρεσιονιστή καλλιτέχνη που έζησε στη Δάφνη τα τελευταία 25 δημιουργικά του χρόνια.

 

Επιμέλεια έκθεσης: Φοίβος Κυπραίος (6942 48 06 48)

Project coordinator/ συντονισμός: Σίσσυ Χλωμίσιου (6932 60 30 14)

Βοηθός επιμελητή: Αναστασία Πιλιτσίδη

Εγκαίνια: Τρίτη 16 Μαΐου, ώρα 20.00                 

Διάρκεια έκθεσης: 16/05/2017 – 16/07/2017

Οδός  Γ. Μπουζιάνη 27-31 ,  τκ 17 234, Δάφνη      /     Μετρό: στάση Άγιος Ιωάννης 

Ώρες Λειτουργίας:   Πεμ - Παρ - Σαβ - Κυρ  12:00 - 19:00 /          Τηλ: 210 90 28 455    

]]>