Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων λειτουργίας του το Ίδρυμα Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων με Νοητική Υστέρηση και άλλες Αναπτυξιακές Διαταραχές «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» διοργάνωσε, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015, Κοντσέρτο πιάνου με συνοδεία βιολιού, με τη μοναδική πιανίστα και συνθέτη, Αθηνά Αδαμοπούλου και τον εκλεκτό σολίστ βιολιού  Γιώργο Δεμερτζή, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η Αθηνά Αδαμοπούλου από τη Νέα Υόρκη ήρθε για πρώτη φορά να παίξει πιάνο στην Ελλάδα και μάγεψε το κοινό με τις μελωδίες της! Η Αθηνά με μουσικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Harvard και μεταπτυχιακό τίτλο στη σύνθεση από το Juilliard School της Νέας Υόρκης, έχει βραβευθεί 4 φορές με το βραβείο Morton Gould Award, καθώς και το National Foundation of the Arts Award, στην Αμερική.
Μαζί της ο  Γιώργος Δεμερτζής, ιδρυτής του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου, ενός μουσικού σχήματος που στα 20 χρόνια πορείας του συνδέθηκε με την καταγραφή και διάδοση της ελληνικής μουσικής δημιουργίας.  Ως σολίστ αλλά και ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου ο Γιώργος Δεμερτζής έχει ισχυρή παρουσία στην παγκόσμια δισκογραφία, προβάλλοντας το έργο του Σκαλκώτα του Θεοδωράκη, του Σισιλιάνου, του Ρεσπίγκι και του Καρλ Νήλσεν, μεταξύ άλλων.


Το πρόγραμμα της βραδιάς


•    Σονάτα αρ. 5 σε φα μείζονα, έργο 24 («Σονάτα της Άνοιξης») του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν
•    Chaconne Variations για βιολί και πιάνο (2015) της Αθηνάς  Αδαμοπούλου (Στην Ελένη)
•    Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 3 σε ρε ελάσσονα, έργο 108 του Γιοχάννες Μπραμς

Τα έσοδα από τα εισιτήρια της εκδήλωσης διατέθηκαν εξ ολοκλήρου για τους σκοπούς του Ιδρύματος «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ».