Ι.Π.Α.Π "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ"

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία «Η ΔΥΝΑΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ»

Με την ευκαιρία της τόσο σημαντικής για όλους τους φορείς Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, διοργανώθηκε κοινή εκδήλωση «Η ΔΥΝΑΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ», από το Ι.Π.Α.Π. «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ», τη ΧΑΝ Αθηνών και το Γεν. Λύκειο Διονύσου «Φώτης Κόντογλου».

Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί αλλά και υπενθυμίζει την υποχρέωση της κοινωνίας, της πολιτείας και του κράτους, για τη δραστηριοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας, κοινωνικής ένταξης, απασχόλησης και εργασίας μιας ειδικής κοινωνικής ομάδας ενός διαφορετικού πληθυσμού με ιδιαίτερες ευαισθησίες, ιδιαίτερες ικανότητες και ανεξερεύνητες ιδιαίτερες δυνάμεις.

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να προωθήσει και να επικοινωνήσει με ένα διαφορετικό από τους συνηθισμένους τρόπους, το πραγματικό νόημα της σημερινής ημέρας στην πράξη που δεν είναι άλλο από το σεβασμό, την αποδοχή, την αλληλεγγύη, την ισότιμη συνύπαρξη και κυρίως τη συνεργασία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κα. Δόμνα Μιχαηλίδου εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κα. Νίκη Κεραμέως και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Φορέων.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σήμερα είχαν οι νέοι και οι νέες των τριών φορέων όπου μέσα από κοινές και βιωματικές δράσεις ανέδειξαν στην πράξη τη δύναμη τους αλλά και τη δύναμη της συνεργασίας.

Το πρόγραμμά της εκδήλωσης παρακολουθήσουν ζωντανά από το διαδικτυακό κανάλι του Ιδρύματος στο Youtube.

Scroll to Top