Ι.Π.Α.Π "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ"

Το Ι.Π.Α.Π. «Η Θεοτόκος» συμμετείχε στο Ετήσιο Συνέδριο του EASPD

To Ίδρυμα «Η Θεοτόκος», συμμετείχε στο Ετήσιο Συνέδριο του EASPD με τίτλο «Προσωποκεντρική Τεχνολογία και Ενδυνάμωση των Ατόμων με αναπηρία και των Παρόχων Υπηρεσιών». Παράλληλα οργανώθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις για τα 25 χρόνια λειτουργίας του.

Το EASPD είναι ένας Ευρωπαϊκός Οργανισμός που αποτελείται από  φορείς παροχής υπηρεσιών σε ανθρώπους με αναπηρία. Το συνέδριο και οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στις Βρυξέλλες από τις 12 έως 15 Οκτωβρίου 2021. Το Ίδρυμα  συμμετείχε και στα προσυνεδριακά  σεμινάρια.

Με το σύνθημα «κανένας μη μείνει πίσω», παρουσιάστηκαν καινοτόμα προγράμματα που αφορούν στην ανάπτυξη της τεχνολογίας με στόχο την συμπερίληψη των ΑμεΑ σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Αναδείχθηκε επίσης η ανάγκη, από την πλευρά των οργανισμών, για συνεχή εγρήγορση και ικανότητα προσαρμογής στις σύγχρονες και συνεχώς εναλλασσόμενες συνθήκες, πάντα με στόχο, την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών τους. Πραγματοποιήθηκε επικοινωνία και επαφή  με άλλους φορείς- μέλη του EASPD ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό το δίκτυο, με ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών .

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, έγινε η απονομή των βραβείων καινοτομίας σε φορείς που διακρίθηκαν για τις  καλές πρακτικές στην εκάστοτε κατηγορία. Στην κατηγορία της Πρώιμης Παρέμβασης το Ίδρυμα « Η Θεοτόκος» πήρε τη δεύτερη θέση. 

Αποχαιρετήσαμε τον Ιδρυτή και Γενικό Γραμματέα του EASPD Luk Zereldo και υποδεχθήκαμε τη νέα Γενικό Γραμματέα Maya Doneva.

Scroll to Top