Ι.Π.Α.Π "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ"

Το τμήμα Ανακύκλωσης των Εργαστηρίων Α΄ έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια μια κοινωνική και περιβαλλοντική δράση με σκοπό τη συγκέντρωση καπακιών για την αγορά αμαξιδίων για άτομα που χρήζουν τέτοιας ανάγκης.
Βασικός στόχος της δράσης ήταν αρχικά η ευαισθητοποίηση των ωφελούμενων και των γονέων, όσον αφορά στην ανακύκλωση και κατ’ επέκταση στο περιβάλλον και στην κοινωνία.
Για αυτό το σκοπό λοιπόν συνεχίζουμε μέχρι σήμερα και συνεργαζόμαστε με τον «Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανήλικων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων»: “Ατυχήματα”, όπου ήδη έχουμε παραλάβει δωρεάν τέσσερα εξειδικευμένα αμαξίδια, τα οποία θα βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας να ανακτήσουν την ανεξαρτησία τους, βοηθώντας στην αντιστάθμιση τόσο των προσωρινών όσο και των μόνιμων συνθηκών.
Ευαισθητοποιημένοι και ενεργοποιημένοι λοιπόν οι ωφελούμενοι μας, κατάφεραν να αποκτήσουν και να επεξεργαστούν ποικίλες εμπειρίες, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν σωστή στάση απέναντι στο περιβάλλον και την προστασία του, κατανοώντας ταυτόχρονα πόσο σημαντική είναι η δράση για προσφορά.
Με πολλή χαρά και συγκίνηση τα εξειδικευμένα αυτά αμαξίδια τα προσφέραμε στο Γυμνάσιο – Λύκειο της Λεοντείου Σχολής Αθηνών, στο Σύλλογο Γυναικών Ιλίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος στο Καματερό και στο Δημοτικό Σχολείο Φυλής.
Scroll to Top