Ι.Π.Α.Π "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ"

Εκδήλωση Ειδικού Λυκείου Ιλίου αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή

Η ομάδα Ιματισμού και νέοι από άλλα εργαστήρια παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκδήλωση του ειδικού Λυκείου Ιλίου αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή. Η πρόσκληση είναι απόρροια της συνεργασίας των λογοθεραπευτών, κυριων Αποστολοπούλου και Μεράβογλου των δύο πλαισίων, Ειδικό Λύκειο Ιλίου και Ιδρυματος «Η Θεοτόκος» αντίστοιχα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια διαδραστική ξενάγηση σε φωτογραφικό υλικό της εποχής, ακολούθησε η προβολή της συγκλονιστικής ταινίας «Άγρια χόρτα» και εμπλουτίστηκε με πολλά μουσικά δρώμενα που έφεραν κοντά μαθητές και νέους από τυπικά και ειδικά πλαίσια. Οι νέοι των πλυντηρίων είχαν συζητήσει το θέμα της Μικρασιατικής καταστροφής με την εκπαιδεύτριά τους, κυρία Σπυριδούλα Σκότη και συνέβαλαν με το δικό τους λόγο στην εκδήλωση: «..Πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους στη Σμύρνη και να φύγουν με βάρκες έχοντας μαζί τους τα όνειρα, τις ελπίδες και τον πολιτισμό τους….»

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την πρόσκληση τo Ειδικό Λύκειο Ιλίου. Επίσης ευχαριστούμε τις κυρίες Ναταλία Λαμπίρη, εθελόντρια και Χριστίνα Λουζιώτη φοιτήτρια λογοθεραπείας για την υποστήριξή τους στο εξωτερικό πρόγραμμα. 

Scroll to Top