Ίδρυμα "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ"

Επίσκεψη ομάδας Εργασίας Νέων του EPR στο Ίδρυμα H Θεοτόκος

Στις 20 Μαίου 2024, η Ομάδα Εργασίας Νεολαίας του EPR πραγματοποίησε μια εμπνευσμένη επίσκεψη μελέτης στο Ίδρυμα Θεοτόκος στην Αθήνα, με στόχο την εξερεύνηση των καθημερινών υπηρεσιών και δραστηριοτήτων τους, και την ενίσχυση της δέσμευσής τους για υποστήριξη των νέων με αναπηρίες στη μετάβασή τους προς την ενηλικίωση, την ανεξάρτητη διαβίωση και τις επαγγελματικές απασχολήσεις.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα μέλη της EPR ενημερώθηκαν για νέες συναρπαστικές πρωτοβουλίες, όπως ο θεραπευτικός κήπος και το εργαστήριο μεταξοτυπίας. Αυτά τα έργα αποτελούν παραδείγματα για το πώς δραστηριότητες όπως η κηπουρική μπορούν να δημιουργήσουν ήρεμους χώρους, να αυξήσουν την περιβαλλοντική συνείδηση και να βοηθήσουν τους χρήστες υπηρεσιών να προσαρμοστούν στις κλιματικές αλλαγές επανασυνδεόμενοι με τη φύση.

Η επίσκεψη περιλάμβανε επίσης συναντήσεις με ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα της φιλοξενίας που έχουν επιτυχώς εντάξει μαθητές του Θεοτόκος στο εργατικό τους δυναμικό, καθώς και παραγωγικές συζητήσεις σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των δραστηριοτήτων του κέντρου ημέρας και των προγραμμάτων που βασίζονται στην κοινότητα, καθώς και τη σημασία της ισορροπίας μεταξύ εξειδικευμένων και συμπεριληπτικών υπηρεσιών.

Τέλος εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους, προς το Ίδρυμα Θεοτόκος για τη θερμή φιλοξενία που τους πρόσφεραν και σε όλα τα μέλη του EPR που συνέβαλαν σε αυτήν την εμπλουτιστική εμπειρία.

Επίσκεψη ομάδας Εργασίας Νέων του EPR-1
Scroll to Top