Ίδρυμα "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ"

Επίσκεψη στο Κέντρο Αποκατάστασης Astangu, στο Τάλλιν της Εσθονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Κινητικότητας Προσωπικού

Επισκεφθήκαμε το Κέντρο Αποκατάστασης Astangu, στο Τάλλιν της Εσθονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Κινητικότητας Προσωπικού. Παρακολουθήσαμε τα προγράμματα κατάρτισης, τα θεραπευτικά προγράμματα, μία κοινωνική επιχείρηση και μία στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης.
Δόθηκε η ευκαιρια συζήτησης για το πως μια μικρή χώρα όπως η Εσθονία κατάφερε να έχει υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης σε επαγγελματικούς τομείς και σε σύνθετες δεξιότητες ζωής, με σύγχρονο τρόπο και μέθοδο. Ο φορέας δίνει έμφαση στη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών και στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων, αφού όπως λένε οι στατιστικές είναι πρώτη χώρα στην Ευρώπη.
Erasmus+ Κινητικότητας Προσωπικού στο κέντρο Astangu εσθονίας2
Η ανταλλαγή στην πράξη φαίνεται στην τσάντα, η οποία ενσωματώνει το πραγματικό πνεύμα της ευρωπαϊκής συνεργασίας. Το σχέδιο δημιουργήθηκε από μία Εσθονή εκπαιδευόμενη πέρυσι όταν μας επισκέφθηκαν και μετά τυπώθηκε από τους εκπαιδευόμενους του τμήματος Μεταξοτυπίας του Ιδρύματος «Η Θεοτόκος».
Ευχαριστούμε τους συνάδελφους μας στο Astangu για τις γνώσεις, την εμπειρία και για την άψογη φιλοξενία.
Scroll to Top