Ίδρυμα "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ"

ERASMUS+ HEALING GARDENER

Πρόγραμμα κατάρτισης στην θεραπευτική κηπουρική για άτομα με αναπηρία (2021 – 2023)

Το πρόγραμμα ‘Θεραπευτική Κηπουρική’ είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, όπου ξεκίνησε φέτος και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2023. Στο πρόγραμμα συνεργάζονται 5 φορείς, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα κατάρτισης στην θεραπευτική κηπουρική ειδικά σχεδιασμένο για άτομα με αναπηρία.

Η ομάδα συντονίζεται από τον ισπανικό οργανισμό “Fundación INTRAS”. Οι υπόλοιποι εταίροι είναι ο οργανισμός “Jardines Terapéuticos Palmlöf”, επίσης από την Ισπανία και είναι οι ειδικοί στη θεραπευτική κηπουρική,  η κλινική “Diakonie-Klinik Mosbach” από τη Γερμανία, το “Valakupiai Rehabilitation Centre” από τη Λιθουανία και το Ίδρυμα Θεοτόκος.

Με αυτή την πρωτοβουλία θα σχεδιαστεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την εκπαίδευση ατόμων με διαφορετικούς τύπους αναπηρίας, ώστε να είναι σε θέση να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν έναν θεραπευτικό κήπο. Τους θεραπευτικούς κήπους   θα τους χρησιμοποιήσουν οι φορείς για θεραπευτικούς σκοπούς και για την προώθηση της υγείας και της ευεξίας.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να βοηθήσουν άλλα άτομα επίσης με ανάγκες, δημιουργώντας ένα χρήσιμο και καινοτόμο εργαλείο πράσινης φροντίδας, το οποίο θα υπάρχει στις εγκαταστάσεις των φορέων και μελλοντικά. Επίσης θα αναπτυχθούν νέες ‘πράσινες’ υπηρεσίες που θα προσφέρουν οι φορείς στην κοινότητα.

Στις 7 -9 Ιουνίου η ομάδα έργου βρέθηκε στη Μαδρίτη για την Εκπαίδευση των Εκπαιδευτών.  Επισκέφθηκαν θεραπευτικούς κήπους και ξεκίνησαν να δημιουργούν το πρόγραμμα κατάρτισης στην Θεραπευτική Κηπουρική.

Scroll to Top