Ίδρυμα "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ"

Πρόγραμμα erasmus+ ASDN "A Superpower to Defend Nature"

ASDN “A Superpower to Defend Nature”  είναι ένα πρόγραμμα Erasmus+ με στόχο την προώθηση ενός κόσμου όπου τα παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν ηγέτες της φύσης και να επηρεάσουν την κλιματική δικαιοσύνη. Έναν κόσμο όπου παιδιά, οικογένειες, επαγγελματίες θα έρθουν σε επαφή μέσα από εμπειρίες που συνδέονται με τη φύση.

 

Ο Ιανουάριος του 2023 σηματοδότησε την έναρξη αυτού του έργου υπό την ηγεσία του BirdLife Malta σε συνεργασία με τον δημόσιο φορέα παροχής υπηρεσιών της Μάλτας Kummissjoni għad-Drittijiet ta’ Persuni b’Diżabbiltà (CRPD), Sociedad Espanola de Ornitologia, SEO (BirdLife Spain), Lega Italiana Protezione Uccelli, LIPU (BirdLife Ιταλία), Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (BirdLife Ελλάδα), Ίδρυμα Προστασίας Απροσάρμοστων Παίδων Θεοτόκος (Ίδρυμα Θεοτόκος Ελλάδας), και Associazione Italiana Persone Down Onlus της Πίζας (Ιταλία).

 

Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2025, ο κοινός μας στόχος είναι να αξιοποιήσουμε τα οφέλη της υπαίθριας οικολογίας και της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης προκειμένου να αυξήσουμε την προβολή, την ένταξη και τη συμμετοχή των παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες στη φύση. Οι εκπαιδευτές υπαίθρου και οι κοινωνικοί παιδαγωγοί θα εργαστούν σε συνέργεια παρέχοντας καθοδήγηση ο ένας στον άλλον, προκειμένου να αναπτύξουν εμπιστοσύνη στην παροχή υψηλής ποιότητας εμπειριών υπαίθρου χωρίς αποκλεισμούς. Οι οικογένειες θα παρακινηθούν να συμπεριλάβουν περισσότερες υπαίθριες δραστηριότητες στην καθημερινή τους ζωή. Στο τέλος του έργου, τα παιδιά θα παρουσιάσουν το πάθος τους μέσω εμπνευσμένων βίντεο σε μια πλατφόρμα όπου θα νιώθουν ότι τα βλέπουν και τα ακούνε.

 

 Τον Νοέμβριο 2024 παρουσιάστηκε με επιτυχία το έργο στον ιστότοπο Nature for Life των Ηνωμένων Εθνών, η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. https://www.learningfornature.org/en/nature-for-life-hub-2023/

 

Ελπίζουμε ότι με αυτό το έργο θα δημιουργήσουμε μια πραγματικότητα όπου τα παιδιά με αναπηρία θα αισθάνονται μέρος μιας ευρύτερης κοινότητας ανθρώπων που αγαπούν, νοιάζονται και αγωνίζονται για τη φύση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το έργο, στείλτε μας ένα email στο projects@theotokos.gr

Scroll to Top