Ι.Π.Α.Π "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ"

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο πρώτος Διεθνής Γαστρονομικός Διαγωνισμός Cupid’s Spoon στο προαύλιο του Καθολικού Καθεδρικού Ναού Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου οι ωφελούμενοι του Ιδρύματος «Η Θεοτόκος» διακρίθηκαν στην κατηγορία της μαγειρικής.

Το Cupid’s Spoon είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που διοργανώνει η Ένωση UNUO. Ο διαγωνισμός Cupid’s Spoon ξεκίνησε στην Κροατία το 2020, από τον Vedran Habel και τη Silvija Habel, ιδρυτές της ένωσης UNUO.

Το Ίδρυμα «Η Θεοτόκος» εκπροσώπησαν οι ωφελούμενοι του τμήματος Εστίασης. Η ομάδα αποτελούνταν από τους Αλέξανδρο Λικόκα, Σπύρο Ντερτιλή και Θανάση Χαραλάμπους και με την καθοδήγηση του σεφ κ. Γιάννη Δεληγιάννη και της εκπαιδεύτριας Κας. Ανδριάννας Μουράτη, ετοίμασαν τη δική τους συνταγή για το διαγωνισμό.

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και ανακοινώθηκαν οι νικητές. Στη κατηγορία της μαγειρικής, νικητές ήταν οι ωφελούμενοι του Ιδρύματος και τη μεγαλύτερη βαθμολογία συγκέντρωσε ο Θανάσης Χαραλάμπους.

Σε συνέχεια αυτής της σημαντικής διάκρισης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Ερωτόκριτος Νεόφυτος δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά πολύ υπερήφανοι που οι ωφελούμενοι μας κατέκτησαν αυτή τη σημαντική διάκριση, αποτέλεσμα της άρτιας εκπαίδευσης που λαμβάνουν στο Ίδρυμα. Είμαστε ταυτόχρονα και πολύ χαρούμενοι που ένας διεθνής οργανισμός όπως η Ένωση UNUO και ο Διεθνής Γαστρονομικός Διαγωνισμός Cupid’s Spoon αποφάσισαν να εντάξουν στο πλάνο των δράσεων τους και την Ελλάδα αναδεικνύοντας έτσι τις μοναδικές δεξιότητες των ατόμων με αναπηρία».

Οι ωφελούμενοι του τμήματος εστίασης του Ιδρύματος «Η Θεοτόκος», συνοδευόμενοι από το σεφ κ. Δεληγιάννη και την εκπαιδεύτρια Κα. Μουράτη, ετοίμασαν όμορφα πιάτα στο διαγωνισμό του Cupid’s Spoon.
Τα πιάτα δοκίμασαν ο ηθοποιός κ. @lkakouris και ο σεφ κ. Ηλίας Μαμαλάκης.

Δείτε περισσότερα: https://tinyurl.com/yc86n2y6

Scroll to Top